Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi BİNGÖL

Elazığ, özellikle ekonomik krizlerden yararlanma becerisini gösteren bir ildir

Başta Sayın Valim olmak üzere bu seminerin gerçekleşmesinde emeği geçen İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet İncekara beye ve yine Elazığ Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanımız Sayın Ali Şekerdağ’a  bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü bir ülkenin kalkınması, illerin kalkınması ile gerçekleşir. Biraz önce sayın başkan da söyledi. Ekonomik kalkınma diyince sadece ticaret anlaşılmıyor, her şey anlaşılıyor.bir ilin kalkınması öncelikle, 21. yüzyılda bilgi tabanına dayanmaktadır. Bilgisiz bir kalkınma, bilginin olmadığı bir kalkınma artık dünyada mevcut değildir veya geçerliliğini koruyamaz. O nedenle bir ilin kalkınması bu il de Elazığ olduğuna göre bugün, Elazığ’ın ekonomik olarak kalkınması ve ekonomik gelişmesi önce Elazığ ekonomisinin dünü bugünü ve geleceğinin bilimsel olarak ortaya konulması ve tartışılması ile mümkündür. Bugün de çeşitli oturumlarda, çeşitli ekonomi konularında kendini geliştirmiş bilim adamları ve araştırmacılar Elazığ’ın farklı konularını ele alacak ve siz değerli izleyicilere Elazığ’ın mevcut durumunu, fotoğrafını ortaya koyacak ve bundan sonra yapılması gerekenleri ortaya koyacaktır diye düşünüyoruz.

 

Elazığ, özellikle ekonomik krizlerin yaşandığı dönemlerde kendisine bir şeyler çıkartmak ve ondan yararlanmak becerisini de gösteren bir ildir. 2001 krizinden sonra, Şubat krizinden sonra, biz Mayıs’ta  1. Elazığ Ekonomik Kurultayı’nı yaptık ve o kurultay sonunda önceden iki sefer yapılan ve inişi kalkışı çok zor olan havaalanında bugün İstanbul’a sadece günde 3 uçak ve yine Ankara’ya bir uçak rahatlıkla uçabilmektedir. İşte o 1. Ekonomi Kurultayı sonucunda yapılmasına karar verilen ve bugünde işletilmeye başlanılan havaalanıdır.  Yine bir ilin kalkınmasında en önemli olan olgulardan birisi de ulaşımın yanında konaklamadır. 1. Elazığ Ekonomik Kurultayı’ndan sonra da Elazığ iki tane otel kazanmıştır. İnşallah bu toplantından sonra da Elazığ yine bu krizi menfaatine dönüştürür ve yeni kuruluşlar, yeni Elazığ’ın ekonomisine katkısı olacak birimler oluşur diye düşünüyorum.

 

Elazığ’ı kalkındıracaksak, ben başta yatırımcılarımız olmak üzere, ticaretle uğraşan, sanatla uğraşan, kültürle uğraşan her konuda kalkınmasını istiyorsak o zaman kendimizi geliştirmemiz, kendimizi yetiştirmemiz ve ne yapılacağına karar vermemiz gerekir diyorum ve tekrar bu seminerin başta düzenlenmesinde emeği geçen Sayın Valim ve yine diğer iki başkanımıza teşekkür ediyorum ve seminerin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu seminerin Elazığ’a yeni yatırımlar kazanılmasına vesile olur diyor ve hepinize teşekkür ediyorum.

Önceki Haber Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali ŞEKERDAĞ

İktisadi Araştırmalar Vakfı. Tüm Hakları Saklıdır.