Elazığ Valisi Muammer EROL

Elazığ bir cazibe şehri olma yolunda. Bizler, iş adamlarını, yatırımcıları kente yatırım yapmak için özendirme gayreti içindeyiz

Öncelikle tüm saygıdeğer misafirlerimizi ve katılımcılarımızı teşriflerinden,  emeklerinden dolayı minnet duygularımla ve saygıyla selamlıyorum.

 

Elazığ ile ilgili dışarıda özelikle Elazığ adı geçtiğinde Elazığ ile birlikte Elazığ insanının meziyetleri de hep göğüs kabartan meziyetlerdir. Peki bu güzellik bugün ne aşamada? bu güzellik üzerine neler ilave edilmeli ki Elazığ ilinin ekonomik gelişmesi  ile ilgili bu güzelliğinde katkısıyla istediğimiz noktaya gelmiş olalım.Herhalde bu toplantının çok genel bir amacını  ifade edecek olursak çerçeveyi böyle çizersek uygun olur. Bizler,  bu toplumun atanmış veya seçimle gelmiş önderleri olarak kendi işinin başında, kendi halinde yaşayıp giden, esnaf, memur, işadamı gibi insanlardan daha farklı bir konumdayız. Bu daha farklı konumun getirdiği daha farklı ekstra görevler ve sorumluluklar vardır diye düşünüyorum. Nedir bu? Bizlerin,  önderi olduğumuz toplumun, insanların mevcut halinin dışında, rutin işler dışında, topluma hem kültürel anlamda, hem iktisadi alanda, ekonomik gelişme alanında bir hedef tespit etmek konusunda görev ve sorumluluğumuz vardır ve belki de önder insanların sivil toplum kuruluşu  başkanı olsun akademik organlardan fakültelerden araştırma derneklerinden, vakıflardan, şirketlerden olsun önder  insanın bir numaralı görev ve sorumluluğu toplumun gideceği hedefleri ve bu hedeflere toplumu ulaştıracak stratejileri belirleme hususunda kafa yormak. gayret göstermektir. Aksi taktirde zaten olan işler içinde biz bütün sermayemizi gayretimizi sarf eder, onun çerçevesi dışına çıkamasak da  ilerleme ve gelişme üzerine bir bardak soğuk su içmişiz demektir.

 

Bu toplantıdan sonra da bizim önümüze yeni çıkan fırsatlar nedir? Sayın vekilimiz ifade ettiler. Kalkınma ile ilgili olarak teşvik konusunda hükümetimizin hakikaten çok iyi düşünülmüş, sonuca dönük, iyi desteklenmiş bir programı var. Bu imkan ve potansiyel nerde nasıl bir araya getirirsek, hangi hedeflere bunları yönlendiririz ve hangi yoldan giderek hep arzu ettiğimiz daha iyi daha ileri nasıl ulaşırız sorusunda bir ortak emek, gayret, birlik sağlayabiliriz .Sağ olsunlar Ahmet hocam başta olmak üzere, İktisadi Araştırmalar Vakfı ve diğer çok kıymetli hocalarımız.bu talebimize emek ve gayretlerimize alaka gösterdiler.

 

Bu toplantıdan ne bekliyoruz. Doğrusu burada bunları hemen sıralamak belki çok iyi olmayabilir, yönlendirici olabilir diye ben endişe ediyorum.Somut hedefler olarak inşallah değerlendirme toplantısında bunların altını çize çize hedeflerin ne olması gerektiği, iktisadi, kültürel gelişiminin konusunda net bir değerlendirme çalışmaları da dinledikten sonra hep birlikte yapar tartışır, Elazığ yönünden yeni hedefleri tespit etmiş, ona nasıl ulaşacağı konusunda en azından kafa yormuş olarak bu toplantıyı bitiririz ümidindeyim .

 

Ben  tekrar katılımlarınızdan emek ve gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum hepinizi saygı ile selamlıyorum bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Önceki Haber “ELAZIĞ İLİNİN EKONOMİK GELİŞMESİ SEMİNERİ” 9.10.2009 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İktisadi Araştırmalar Vakfı. Tüm Hakları Saklıdır.