“Dünyada ve Türkiye’de Zorunlu Sigortalar, Türkiye Uygulamaları, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” semineri Ankara’da gerçekleştirildi.

2. Sigorta haftası kapsamında, İktisadi Araştırmalar Vakfı ile Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin ortaklaşa düzenledikleri “Dünyada ve Türkiye’de Zorunlu Sigortalar” semineri, 30 Mayıs 2012 tarihinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi konferans salonunda yapıldı.

 

İAV Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara’nın, TSRŞB Başkanı Mustafa Su’nun T.C. Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsa Coşkun’un seminer açılış konuşmalarını takiben tebliğ oturumuna geçildi. Başkanlığını Prof. Dr. Adem Şahin’in yaptığı bu bölümde Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Özgür Akpınar, “Dünyada ve Türkiye’de ki Zorunlu Sigortalar” konusunda detaylı bilgi verdi.

 

Başkanlığını, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç’in yaptığı panel oturumunda;

 

 T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Gökhan Karasu “Zorunlu Sigortalar ve Sorunlarına Devletin Yaklaşımı”,

 

SBM Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Tunçay “Zorunlu Sigortalar ile SBM Uygulamaları”,

 

TSRŞB Genel Sekreter Yardımcısı Atilla Oksay “Tehlikeli Maddeler ve Tüpgaz Zorunlu Sorumluluk Sigortaları”,

 

Güvence Hesabı Müdürü Abdulkadir Küçük “Zorunlu Sigortalarda Güvence Hesabı Uygulamaları”,

 

Yrd. Doç. Dr. Haluk Özsarı “Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası”,

 

konularında ayrıntılı bilgi verdiler.

 

Katılımcıların ilgiyle izlediği seminer sonunda panelistler, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

 

Davetiye-program için tıklayın

 

Önceki Haber Prof. Dr. M.Orhan Dikmen 2012 yılı yarışma başvuruları başladı

İktisadi Araştırmalar Vakfı. Tüm Hakları Saklıdır.