İstanbul’da İnovasyon ve Sınai Mülkiyet Hakları Uluslararası Konferansı

Türk Patent Enstitüsü, yenilikçiliği, üretkenliği ve yaratıcılığı teşvik etmek, sınai mülkiyet bilincini artırmak, ulusal inovasyon sistemini güçlendirmek ve ilgili kesimler arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla İktisadi Araştırmalar Vakfı işbirliği ile 04 Aralık 2009 tarihinde İstanbul’da “İnovasyon ve Sınai Mülkiyet Hakları” konulu bir uluslararası konferans düzenledi.

İstanbul The Marmara Oteli’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmaları, İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İNCEKARA, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, EPO Akademi ve Fikri Mülkiyet Araştırma Bölüm Yöneticisi Christoph BRUHN, WIPO Orta Avrupa, Akdeniz ve Baltık Ülkeleri ile İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Biserka STREL tarafından yapıldı. Konuşmacılar açılış konuşmalarında, inovasyonun ekonomik rekabet gücüne yapmış olduğu katkıya, sınai mülkiyetin Ar-Ge ve inovasyon sürecindeki kritik önemine, patent dokümanlarının içerdiği teknik bilginin önemine vurgu yaptılar.

Sunumlar

Christoph Bruhn – European Patent Academy

Mustafa İ. Kızıltaş, Genel Müdür V. – ODTÜ Teknokent

Mikko Huuskonen, Counsellor, Doctor of Laws – Ministry of Employment and the Economy

Sertaç Köksaldı, Arçelik AR-GE Bölümü Fikri Haklar Grup Sorumlusu

Doç. Dr. Cemil Arıkan, Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü, Sabancı Üniversitesi 

Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Merkezi (EBİLTEM)

  Çilem selin AKAY, Bilimsel Programları Uzman Yardımcısı TUBİTAK-Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanlığı

Önceki Haber Prof. Dr. M. Orhan DİKMEN mezarı başında anıldı

İktisadi Araştırmalar Vakfı. Tüm Hakları Saklıdır.