Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER’in, İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş birliği ile hayata geçirdiği, “GYODER – İAV Lisansüstü Tez Yarışması”nın kazananlarına ödülleri 31 Mayıs, Salı günü Fişekhane Ana Sahne’de düzenlenen Ödül Töreni ile takdim edildi.

Akademisyen ve sektör profesyonellerinden oluşan jürinin değerlendirmesi ile seçilen 2 doktora tezi ve 2 yüksek lisans tezi ödüllendirilirken, 2 yüksek lisans tezi de jüri özel ödülü almaya hak kazandı.

“GYODER -İAV Lisansüstü Tez Ödülleri Yarışması”nda doktora alanında, Dr. Kübra Sümer Haydaraslan “Binaların Tasarım Stratejilerinin Simülasyon Optimizasyonuna Dayalı Olarak Değerlendirilmesi: Çok Katlı Konut Yapıları TOKİ Örneği” ve Dr. Çağdaş Coşkun “Jeoteknik Koşullara Göre Konut Değerinin Değişimi”; yüksek lisans alanında ise Buğra Bütün “Ofis Yapılarında Kullanım Dönüşümü, Döngüsel Ekonomi Örneği” ve Nazlı Döngez “Kültür Varlıklarına Yapılan Yatırımların Konut Fiyatlarına Etkisi: İstanbul Örneği” tezleri ile yarışmada ödül almaya hak kazandı.

Yüksek lisans alanında; Emre Çelik “Gayrimenkul Yatırım Ortaklarında Piyasa Değeri ve Aktif Karlılığı Etkileyen finansal Oranların Panel Veri Analizi Yöntemiyle Belirlenmesi” ve Şeyma Öztaş “Konut Kira Değerinin İstanbul Konut Alt Bölgelerine Göre Analizi” konularındaki tezleriyle jüri özel ödülüne layık görüldü.

 

   

 

 

 

İktisadi Araştırmalar Vakfı. Tüm Hakları Saklıdır.